T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü Adilcevaz Onkoloji Hastanesi

Evde Sağlık Hizmetleri

Güncelleme Tarihi: 31/05/2019

BİTLİS İLİ ADİLCEVAZ ONKOLOJI HASTANESİ  EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ

Evde Sağlık Hizmeti Nedir:

Evde Sağlık Hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylerin; muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında bu konudan uzman bir kadro tarafından sunulması; bu kişilere,  aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesi ve tanısı konulmuş hastanın düzenlenmiş olan tedavisinin takibi, uygulanması, gerekli eğitimlerin verilmesi, ayrıca Bakanlık ve bağlı kuruluşları tarafından sunulacak olan evde sağlık hizmetlerinin teşekkül ettirilmesi, sevk ve idaresi ile ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonun sağlanmasını kapsayan sağlık hizmetidir.

Evde Sağlık Hizmetine Nasıl Başvurulur:

Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanmak isteyen hasta veya hasta yakını 444 3 833 numaralı Evde Sağlık Hizmetleri Ulusal İletişim Merkezini arayarak başvuruda bulunabilmektedir.

Evde Sağlık Hizmetine Kimler Başvurabilir:

Yaşam kalitesini bozan hastalığı ve/veya yaşlılığı nedeniyle sağlık hizmetine ulaşmada zorluk yaşayan, evinde ve aile ortamında sağlık hizmetine ihtiyaç duyan bireyler başvurabilmektedir.

Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmetleri Ulusal İletişim Merkezi Telefon Numarası:

ADİLCEVAZ ONKOLOJI HASTANESİ

Hasta Kabulü ve Muayene Süreci
           Evde Sağlık Hizmetleri Ulusal İletişim Merkezi
 aracılığı ile evde sağlık hizmetlerine başvuru yapmış olan hastalar;  ADİLCEVAZ ONKOLOJI HASTANESİ Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi tarafından başvuruyu takip eden 15 dk içinde aranarak ikamet adresine göre en yakın ve hastanın tanı ve hizmet talebine göre en uygun olan ekibe ataması yapılır.

Ekip tarafından hastaya 24 saat içinde ulaşılır. Ev ziyaretinde  hasta değerlendirilir ve hastanın evde sağlık hizmeti alıp almayacağına karar verilir. Hasta ve yakını bilgilendirilir. Hasta evde sağlık hizmeti almaya uygunsa ilerleyen süreç hakkında ekip tarafından bilgi verilir. Evde sağlık hizmeti verilecek kişi, veli veya vasisine ilk muayenede evde sağlık hizmetleri rıza belgesi okutulup imzalattırılır.

Hastanın Takibi: Evde sağlık hizmeti verilecek hastaya belirlenen tanı ve tedavi planı doğrultusunda ev ortamında hastanın ihtiyaçları doğrultusunda yapılan planlama çerçevesinde belirli aralıklarla ziyaret gerçekleştirilir.

Hastanın Nakil Süreci: Nakil ihtiyacı olan hasta uygun araçla evinden alınarak gideceği hastaneye nakli gerçekleştirilerek, tetkik veya tedavisinin ardından evine bırakılmaktadır.

Hizmetin Sonlandırılması: Evde sağlık hizmeti alan veya almaya devam eden kişinin kendi isteğiyle evde sağlık hizmeti almak istememesi, ilgili hekim tarafından evde sağlık hizmeti ihtiyacının gerek kalmadığı kararının verilmesi, tedavinin sağlık personeli olmadan sürdürülebilir hale gelmesi, iyileşme ve hastanın vefat etmesi durumunda hizmet sonlandırılır.

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ İLETİŞİM HATTI:

HASTANE İLETİŞİM 0434 311 46 16
04343114493     DAHİLİ ;1301

EVDE SAĞLIK BİRİMİ 08:00  -  16:00  ARASI MESAİ 16:00  -  08:00  ARASI İCAP OLARAK ÇALIŞMAKTADIR. EVDE SAĞLIK HİZMETİ KAYITLARINA DÜŞEN TÜM HASTALARIMIZ AYNI GÜN İÇERİSİN DE DEĞERLENDİRİLİR.  GEREKLİ İŞLEMLER YAPILIR....

Sorumlu Hekim  ;DR.AYŞE CEYLAN